A MUT 27. alkalommal rendezte meg az Országos Urbanisztikai Konferenciát a Debreceni Egyetemen október 21-22-én. A konferencia a városok és az ipari nagyvállalatok kapcsolatát vizsgálta, hogy az újraiparosodás milyen hatással van a városok működésére, társadalmi, gazdasági folyamataira, természeti és épített környezetére. A konferencián adták át a MUT idei díjait: a Hild János-díjat és a Köztérmegújítási Nívódíjat.

A MUT és az ICOMOS Köztérmegújítási Nívódíjban részesíti a Kész Építő és Szerelő Zrt. Történelmi tér Kiskunfélegyháza – 2021 c. pályaművét, valamint Komló Város Önkormányzatának Petőfi tér és környezetének megújítása c. pályaművét. A MUT Köztérmegújítási Nívódíjban részesíti a TSPC Kft. Millenáris Széllkapu park c. pályaművét. Az Atom tér és park megújításáért dicséretet kap Paks Város Önkormányzata.

A MUT Hild-díjat adományoz Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzatának a stratégiai szemléletű, mintaértékű integrált településfejlesztésért, valamint Budapest Főváros X. Kerület Kőbánya Önkormányzatának az integrált szemléletű, tudatos városrehabilitációért.

A MUT Hild-díjat adományoz Alföldi György részére a magyar városrehabilitációs gyakorlat innovatív előmozdításáért, Körmendy Imre részére a magyar urbanisztikai gondolkodás és párbeszéd előmozdításáért, valamint Posztumusz Hild-díjat Lados Mihály részére az urbanisztikai műhelyépítésért és a hazai „okos város“ tudás fejlesztésért végzett áldozatos munkájáért.

További információ a MUT honlapján.

Kiadó: Magyar Urbanisztikai Társaság (MTI-OS)