A fenntartható élelmiszerfogyasztás egyik kulcs eleme a csomagolás és a csomagoláshoz való hozzáállás. A csomagolt élelmiszerek ökológiai lábnyoma csökkenthető a műanyag csomagolóanyagok elhagyásával, illetve az élelmiszer-pazarlás visszaszorításával.

A GLOPACK H2020 projekt az élelmiszerveszteség és a műanyagszennyezés jelentette kettős, globális problémára kereste a választ A GLOPACK olyan fenntartható élelmiszer-csomagolási megoldásokat dolgozott ki, melyek biológiailag lebomlóak, otthoni környezetben is komposztálhatóak, valamit rendelkeznek az aktív és az intelligens csomagolóanyagra jellemző tulajdonságokkal.

A fenntartható és innovatív csomagolóanyagok iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk az alábbi két, a GLOPACK projekt finanszírozásából megvalósuló rendezvényt.

A Campden BRI Magyarország 2021. november 2-án szemináriumot szervez online formában a biológiailag lebomló élelmiszer-csomagolási megoldások helyes gyakorlatáról.
A magyar nyelvű szeminárium ingyenes, azonban a részvétel regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet: https://forms.gle/3ByMb36kNLo4D4Wb9.

Ezen felül 2021. november 17-én kerül megrendezésre a projekt záró konferenciája. A zárókonferencia során a GLOPACK partnerek bemutatják az elmúlt 3,5 év főbb eredményeit. A rendezvény hibrid formában kerül megrendezésre, így online is követhető lesz.
A rendezvény hivatalos nyelve az angol. A részvétel szintén előzetes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a következő linken lehet: https://forms.gle/oS6iMdBy9jdx6zAF9.

További információ a GLOPACK projektről: www.glopack2020.eu

A GLOPACK az Európai Unió Horizon 2020 kutatási és innovációs programjából finanszírozott 773375 számú projekt.(MTI-OTS)