WORLD SLEEP DAY/ALVÁS VILÁGNAPJA 2021. március 18.

A World Sleep Society, a World Association of Sleep Medicine társult nemzetközi szervezetével 2021-ben is meghirdette az Alvás Világnapját.

Több mint tíz éve, minden évben a téli-tavaszi forduló előtti pénteken tartják. Magyarországon – a világszövetség hazai partnerének, a Magyar Alvás Szövetségnek a szervezésében – március 18-án került sor.

 

Rosszabbul alszunk a pandémia idején.

A mindennapi életkörülményeink megváltozása jelentős mértékben előidőzője ennek, miképpen a bizonytalanság és kiszolgáltatottság is gyengíti az alvás minőségét minden korosztály körében.

A magyar alvás szakemberek hangsúlyozzák a felnőttek szerepét és felelősségét a gyermekek alvás egészségének a megőrzésében. Az Alvás Világnapján elsőként került sor a Sleepfriendy Product/Alvásbarát Termék minősítési díj átadására. A megkülönböztető elismerést a Zepter Therapy Air Ion légtisztító berendezése kapta.

A 2021-es Alvás Világnapja mottója: Regular Sleep, Healthy Future – Jó alvás, egészséges jövő, amely kiemeli az alvás kiemelkedő jelentőségét az egészségesebb jelen és jövő szempontjából, hangsúlyozza: az életminőség javítható az egészséges alvással. További információk és a konferencia anyaga megtekinthető a Magyar Alvás Szövetség Facebook oldalán. További információk: gngy@gngy.eu

Kiadó: Magyar Alvás Szövetség (MTI-OS)