A Magyarországi Internet Szolgáltatók Tudományos Egyesülete (ISZT), valamint a megbízásából eljáró ISZT Nonprofit Kft., mint a .hu felső szintű domain alatti közdomainek delegálásának, regisztrálásának és fenntartásának letéteményese – a továbbiakban:

 

Nyilvántartó – az elmúlt több mint két évtized alatt mindenkor kiemelt figyelmet fordított a jogbiztonságra, így a domain igénylők és használók jogainak megóvása mellett harmadik személy jogosultak jogainak érvényesítésére is.

 

 

A domain nevek delegálás előtti meghirdetésével a világon egyedüliként biztosítunk lehetőséget arra, hogy az, akinek jogos érdeke fűződik ahhoz, hogy az adott domain ne kerüljön az igénylő számára delegálásra, panaszt tegyen és ezzel a Tanácsadó Testület eljárást kezdeményezze, és így még a domain delegálása előtt jogorvoslatot szerezzen.

Az, akinek valamely jogát sérti egy már delegált domain név, a Regisztrációs Döntnök eljárását veheti igénybe, amely a rendes bírói útnál jelentősen gyorsabb, online zajló alternatív vitarendezést kínál.

A .hu alatti domainregisztrációs rendszer a XXI. század igényeit folyamatosan szem előtt tartva rendszeresen igazodik a megváltozott igényekhez. Az ISZT arra törekszik, hogy a domain regisztrálás iránti igényeket minél gördülékenyebben tudja kielégíteni, de mindemellett az esetleges jogsértések ellen a jogosultak megfelelő védelmét is biztosítsa. (MTI-OTS)