A Változó Világ Mozgalom (VVM) tanulásra buzdít!

 

A pandémia nagy erővel mutatta meg, mennyire rossz tanulók vagyunk. Másképpen nem ért volna ennyire felkészületlenül a tragédia. A természet évtizedek óta küldi a figyelmeztető jeleket.

Hazánkban 10 millió ember kényszerül otthon maradni. Így van jelenleg minden ország, vagyis 7 milliárd ember. A helyzet tragikus, és még rosszabb lesz, ha a pandémia következményei kiütköznek az élet más területein. Mit kellene tenni, hogy ne csak elviselhetőbb legyen a nyomasztó bezártság, hanem hogy járuljunk hozzá a gyorsabb talpra álláshoz?

 

 

Tanulás és home life!

 

Az egyik legjobb, amit tehetünk, az, ha intenzív tanulással hasznosítjuk az időnket. Mindenki tanulhatná azt, ami fontos lehet számára a válság után. Lehetne, érdemes tanulni szakmai és, jogi, orvosi-egészségügyi, műveltségi témákat, nyelvet, programozási nyelvet, informatikát.

Kétséges, hogy az illetékesek kellő gyorsasággal reagálnak, de kötelességünk felhívni azokat erre. Két módon tehetnének sokat. Egyrészt a hatalmas méretekben szórt pénz jó részét a tanuláshoz kössék. A társadalom kényszerszabadság helyett online tanfolyamra legyen küldve.

 

A másik feladat pedig az online tanulás szervezése, támogatása és ellenőrzése lenne. És lehetne néhány kötelező tanfolyam is (pl. a kis és közepes vállalkozók számára könyvelési, mindenki számára pedig egy közegészségügyi tanfolyam).
Tanulni, tanulni, tanulni – egy életen át. De különösen most!
http://mmc-vvm.blogspot.hu/

Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány (MTI-OS)