Gyárlátogatás újragondolva – 12-18 éves diákok számára nyújt bepillantást a legkülönfélébb szakmákba a Messzehangzó Tehetségek Alapítvány és az iroda-, vagy telephely-látogatásokat és hivatásukat is bemutató, a programhoz a felelősségvállalás jegyében csatlakozó munkahelyi közösségek együttműködése.

 

A korábbi évek nagysikerű, középiskolás és felső tagozatos diákok továbbtanulását, pályaválasztását segítő Messzehangzó Témanapok c. eseménysorozat Nyitott Irodák néven folytatódik.

 

A program során a hazánkban (is) tevékenykedő kkv-k, multinacionális vállalatok – kapcsolódva az EMMI által az iskolák számára meghirdetett témahetekhez – székhelyükön interaktív módon, közérthetően, testközelből mutatják be tevékenységüket diákcsoportok számára.

Az elmúlt időszakban több mint 150 fiatal tett látogatást különféle cégeknél – multinacionális médiakommunikációs-cégcsoport irodájában, navigációs rendszereket gyártó vállalat fejlesztői központjában, szerves hulladék újrahasznosításával foglalkozó magyar vállalatnál, távoktatással foglalkozó kisvállalkozásnál.

 

A program célja, hogy a továbbtanulás és pályaválasztás előtt álló korosztály közvetlen benyomásokat szerezzen a munka világából és minél több szakma képviselőinek hétköznapjaival ismerkedjen meg.

 

A személyes tapasztalatszerzés segíti a diákokat jövőjük tervezésében, a vállalkozásoknak pedig lehetőséget kínál a közeljövő munkavállalói számára történő bemutatkozásra.
A programsorozatra várjuk további cégek csatlakozását. messzehangzo.hu

Kiadó: Messzehangzó Tehetségek Alapítvány (MTI-OS)